Allmänna villkor för ridläger


Betalning

Bokningsavgiften är 500 kr och är ej återbetalningsbar. Instruktioner för betalning av bokningsavgift kommer via mejl från oss när vi mottagit din anmälan. Din plats är garanterad först när bokningsavgiften är oss tillhanda och inbokas i den turordning som avgifterna inkommer. Ingen ångerrätt föreligger. Bokningsavgiften avräknas från den totala ridlägerkostnaden.

Bokningsavgiften för halvdagsläger är 200 kr.
Faktura på slutbeloppet (det som finns kvar av totalbeloppet) sänds ut i maj och ska vara betalt senast 2 veckor innan lägerstart.

Avbokningsregler

  1. 40 dagar eller mer till lägret går hela bokningsavgiften förlorad vid eventuell
    avbokning.
  2. 40-30 dagar till lägret förutom bokningsavgift även 25 % av resterande lägeravgift betalas.
  3. 30-10 dagar till lägret förutom bokningsavgift även 50 % av resterande lägeravgift betalas.
  4. 10-0 dagar till lägret förutom bokningsavgift även 80 % av resterande lägeravgift betalas.

Man får inget avdrag/återbetalning för om man inte deltar i vissa lektioner. Om man kommer senare än lägrets första dag eller åker hem tidigare så är kostnaden densamma. Man kan inte överlåta lektion till annan person under lägret.

Undantagsfall

Om du drabbas av sjukdom eller olycksfall som kan styrkas av läkare och där läkaren avråder från att delta i lägervistelsen återbetalas hela ridlägeravgiften (ej bokningsavgiften).

Avbokning av ridlägerplats

Avbokning ska vara skriftlig till styrelsen för Nordmalings ridklubb, via mejl eller brev och ska alltid bekräftas. Vid avbruten vistelse under pågående läger p.g.a. sjukdom eller annan orsak som arrangören ej kan hållas ansvarig för får du tillbaka slutlägeravgiften minus den tid du har deltagit samt avdrag för administrationskostnad 400:-. Observera att bokningsavgiften är förverkad i båda fallen. Bokningsavgiften avräknas från den totala ridlägerkostnaden. Resterande del faktureras under maj 2023. Vid anmälan fr.o.m. 8 maj 2023 faktureras hela ridlägeravgiften direkt.

Ridlägerbekräftelse

En ridlägerbekräftelse samt en faktura på slutbeloppet (det som finns kvar av
totalbeloppet) sänds ut i maj. Ridlägerbekräftelsen innehåller information om vilken tid du ska komma, saker som kan vara bra att veta samt ett förslag på lista över kläder och eventuell utrustning du ska ha med dig.

Specialkost

Om du har behov av specialkost t.ex. matallergi, laktos o mjölkproteinintolerans, glutenintolerans, vegetarian eller vegan skriv det i din anmälan till lägret. Vi har valt att ni tar med egen mat vid specialkost istället för att ta ut en extra kostnad och hoppas att ni förstår att vi gör vårt yttersta för att ni ska få ett bra läger. Ta med egen kost om du är mycket orolig för maten så är ni säkra på att få den kost ni önskar.

I Cafeterian kan du handla godis, gofika och dricka. Husmor för bok över inköpen, och du swishar in veckans inköp innan avresa. Vi har en maxgräns på 100 kronor, men du som förälder bestämmer vid ankomst om den gränsen ska vara högre eller lägre. Vi vill inte ha pengar eller andra värdesaker på rummen.

Vill du ta med dig din egen ponny/häst?

Hästen ska vara fullt frisk och vaccinerad mot influensa. Den ska fungera i grupp med andra och orka gå två lektioner/dag, samt ha en lämplig utbildningsnivå för det läger du ska vara med på. Du får tillgång till box och rasthage. Din häst kommer inte att bo eller gå i hage med ridskolans hästar, och med tanke på smittskydd kommer din häst inte heller att vistas i stallet med ridskolans hästar. Du behöver ta med foder till din häst själv. Lägeravgiften är detsamma som om du rider på en av våra hästar. Samma regler gäller vid ridning och hantering för dig som har egen häst som för deltagare på ridskolehäst. Begränsat antal platser på lägren. Vid för få anmälningar kan grupperna slås ihop eller ställas in.

Är du inte medlem tillkommer medlemsavgift på 250 kr kalenderår (junior) eller 375 kr (senior) där försäkring ingår. Faktureras tillsammans med ridlägeravgiften som ska vara betald senast 2 veckor innan ridlägerstart.

Uppdaterad

av