Om Nordmalings Ridklubb


Syfte: Nordmalings Ridklubb är en ideell förening. Vi erbjuder en ridklubb för alla där det ingår praktisk och teoretisk utbildning. Vi arbetar för ökad säkerhet vid hästhantering, samt att sprida kunskap om god hästhållning.

Värdegrund: Med hästens välbefinnande i centrum präglas vår verksamhet av glädje, kunskap, engagemang och gemenskap!  Vi strävar efter att utveckla det ideella engagemanget som är basen för vår verksamhet.  Vi respekterar varandra och visar respekt för fattade beslut och regler. Vi stöttar varandra i  med och motgång. Vi bidrar till en positiv stämning där alla känner sig välkomna. Vi erbjuder aktiviteter  så att alla oavsett kön, ålder, etnicitet, funktionsnedsättning eller ambitionsnivå kan rida hos oss.  Vi vill främja en sund livsstil och är avståndstagande från dopning och droger.  När någon glömmer bort vår hästpolicy eller vår gemensamma värdegrund, hjälps vi åt att påminna varandra.

Mål:

  • Att ge barn, ungdomar och vuxna en meningsfull sysselsättning på fritiden. Att ge elever möjlighet att inhämta kunskap och utvecklas både inom ridning och hästkunskap, praktiskt såväl som teoretiskt.
  • Att lära barn och ungdomar hur man umgås med hästar på ett säkert och rätt sätt. Att följa de värderingar som uttrycks i Svenska Ridsportförbundets policy.
  • Att arbeta för jämställdhet inom föreningen.

Vision:  NRK ska vara en förebild för alla inom ridsporten. Alla såväl nybörjare, tävlingsryttare eller aktiva ryttare som familj och vänner ska kunna utvecklas och ha kul genom hästar och ridsport. NRK ska kännetecknas av stark klubbkänsla och ständig utveckling.

Uppdaterad

av