Helgryttare


Att bli helgryttare på NRK är en fantastisk chans att utveckla din ridning och uppleva hur det är att ta hand om en häst på fler plan än bara inom lektionsverksamheten.

Detta är en möjlighet för medlemmar som rider på abonnemangsavtal

Som helgryttare tar du hand om en häst varje eller varannan helg. Det går även att diskutera möjligheten att endast vara helgryttare en helg i månaden, men de som ansöker varje eller varannan helg kommer att ha förtur. Du tar hand om hästen fredag t.o.m. söndag.

Fredagar har hästen vilodag.
Lördagar går det att rida på uteridbanan så länge den underhålls. Ridhuset vid dåligt väder.
Söndagar är det uteritt som gäller.

Som helgryttare får du också möjlighet till extra träningar med helgryttaransvariga. Externa tränare tas också in när möjlighet finns, då ges du erbjudande att delta.

Helgryttare ansvarar för att på dina dagar mocka, fylla på spån, fylla höpåsar, kontrollera vatten i hagarna enligt anvisningar, smörja sadel och träns, samt rida den häst du har hand om.

Du är stallvärdinna någon gång under veckan enligt rullande schema. Helgryttare sköter även intag av ridskolehästar och kvällsfodring på fredagar enligt rullande schema.

Helgryttare som rider på lektion betalar 200 kr per helg. Mer specifierad information får du vid en gemensam träff där helgryttare (i målsmans sällskap om du är under 18 år) ska delta och skriftligt godkänna åtagandet. Uttagning sker vid överenskommen tid.

Vid uteritt rider du alltid ut tillsammans med minst en annan helgryttare eller annan ryttare!

Tänk på att meddela vart ni rider!

Skriv upp på tavlan i stallet vilka som rider ut, vart ni rider, när ni rider (start- och stopptid), samt att ta på er och hästarna reflexer, så att ni syns i trafiken!

Uteridning sker mellan bestämda tider i största möjliga mån under dagtid/dagsljus, beroende på årstid.

Är du intresserad av att bli helgryttare? Hör av dig till [email protected]

Stallvärdinnans uppgifter:

  • Vara i stallet 20 minuter före första lektionen börjar, vara tillhands för ridläraren och hjälpa till där det behövs.
  • Ta hand om sjukhästar vid behov. Ex. borsta, leda, longera och linda ben.
  • Se till att det är städat i stallet och sadelkammaren. Allt ska vara på sin plats, tränsen ska vara ihopsnurrade, borstarna ska ligga i hästarnas borstpåsar mm.
  • Hjälpa till vid utsläpp av hästar och kvällsfodring.

Stalljour:

Följa rutinerna i stalljourspärmen.

Uppdaterad

av