Kategori: Riksidrottsförbundet

 • En seger för hela idrottsrörelsen

  En seger för hela idrottsrörelsen

  Högsta förvaltningsdomstolen slår fast att en idrottsturnering inte utgör en turisttjänst och river också upp underinstansernas avgörande i målet.

 • Idrotten saknas i regeringens budget

  Idrotten saknas i regeringens budget

  Nyheter på idrottsområdet lyste med sin frånvaro när regeringen idag presenterade sitt förslag till den kommande budgeten för 2024. Riksidrottsförbundet efterlyser satsningar på mer plats för idrott och ett ökat grundstöd till idrottsrörelsen.

 • Bosön värd för unik elittränarutbildning

  Bosön värd för unik elittränarutbildning

  Ett unikt samarbete mellan europeiska elitidrottscenter när Riksidrottsförbundet arrangerar en utbildning för internationella elittränare på Bosön. 20 styrke- och konditionstränare på högsta elitnivå från sex länder deltar i utbildningen.

 • Årets elitidrottstipendium går till…

  Årets elitidrottstipendium går till…

  50 idrottare från 40 olika idrotter får Elitidrottsstipendium för 2023–2024 från Riksidrottsförbundet och Svenska Spel. Bland mottagarna finns David Åhman, som har vunnit EM-guld två gånger i beachvolleyboll, och Tove Enblom, som tog brons i sommarens fotbolls-VM.

 • Neddragningar för folkbildningen i en tid när den behövs som mest

  Neddragningar för folkbildningen i en tid när den behövs som mest

  Folkbildning fyller en viktig roll i samhället. Dagens besked från regeringen om neddragningar på folkbildningsområdet är anmärkningsvärt, kommenterar ett av Sveriges största studieförbund, SISU Idrottsutbildarna, och Riksidrottsförbundet.

 • Satsningar på idrott för personer med funktionsnedsättningar

  Satsningar på idrott för personer med funktionsnedsättningar

  Kompetensstöd ska öka kunskapen och samverkan inom idrotten för att få fler personer med funktionsnedsättningar att våga, vilja och kunna delta i idrottsrörelsen. Nu arrangeras nätverksträff för att hitta bästa möjliga samverkan mellan specialidrottsförbund och RF-SISU distrikt.

 • Föreningen vågade tänka nytt och lyckades

  Föreningen vågade tänka nytt och lyckades

  Simon SK från Vivalla i Örebro har genom Svenska Tennisförbundets satsning ”Tennis på gatan” lyckats locka en ny generation tennisspelare. – Det är härligt att se hur barnen utvecklas och många av dem stannar kvar i föreningen, säger Izabella Walder, ordförande och ledare i Simon SK.

 • Renoveringsbehovet växer – utan anläggningar stannar idrotten

  Renoveringsbehovet växer – utan anläggningar stannar idrotten

  Både idrottsföreningar och kommuner upplever renoveringsbehovet av idrottsanläggningar som en stor utmaning inför framtiden. Behoven växer för varje dag men genom att renovera och bygga om på rätt sätt kan fler målgrupper attraheras och fler barn och ungdomar idrotta.

 • Fortsatt nej till ryskt och belarusiskt deltagande

  Fortsatt nej till ryskt och belarusiskt deltagande

  I förra veckan träffades de nationella, nordiska idrottsorganisationerna för sitt årliga möte, denna gång på Grönland. I samband med mötet konstaterades att de nordiska olympiska kommittéerna, paralympiska kommittéerna och nationella riksidrottsförbunden står fortsatt enade i frågan om ryskt och belarusiskt deltagande i internationell idrott.

 • Tvingas säga nej till nya medlemmar

  Tvingas säga nej till nya medlemmar

  Var fjärde idrottsförening upplever ett stort behov av fler träningstider. Bristen på tider tvingar nästan lika många föreningar att säga nej till nya medlemmar. Hårdast drabbas föreningar som riktar sig till barn och unga.