Kategori: Riksidrottsförbundet

 • Här bestämmer de unga vad de ska göra

  Här bestämmer de unga vad de ska göra

  Hela sommaren pågår VGB IFs sommaraktiviteter i Tensta. Upplägget har föreningens barn och ungdomar fått bestämma. – Det bästa är att hela verksamheten bygger på delaktighet skapat av unga för unga, säger Yafet Lemessa, verksamhetsutvecklare på Riksidrottsförbundet.

 • Var du bor spelar roll för förutsättningar att idrotta

  Var du bor spelar roll för förutsättningar att idrotta

  Tillgång till idrottshallar är sämst i storstäder och framförallt är skillnaderna stora mellan olika kommuner. Nya kartanalyser från Riksidrottsförbundet visar potentiellt besökstryck till idrottshallar i olika kommuner.

 • SM-veckan – 147 mästare ska koras

  SM-veckan – 147 mästare ska koras

  Nu är det äntligen dags för sommarens roligaste idrottsfest, SM-veckan i Västerås. Dagens stjärnor möter framtidens stjärnskott i Västerås när 147 nya svenska mästare ska koras i 28 olika idrotter.

 • Krönika: Krafttag för mer plats för idrott

  Krönika: Krafttag för mer plats för idrott

  De investeringar i nya anläggningar och idrottsmiljöer som gjordes för 50–60 år sedan har varit avgörande för idrottsrörelsens utveckling. Ett halvt sekel senare är det många platser som är i behov av renovering och ombyggnation för att möta dagens efterfrågan.

 • Så växer föreningslivet med hjälp av skolan

  Så växer föreningslivet med hjälp av skolan

  Efter att ha besökt tolv skolor gick Ystad Rockets från fem till över 20 barn i sitt U13-lag i amerikansk fotboll. – När vi kom ut till skolorna hade vi fokus på att barnen skulle ha roligt på våra övningar. Det var överraskande och otroligt kul att så många ville börja med vår idrott, säger…

 • Brett stöd för elitidrottare i landslag

  Brett stöd för elitidrottare i landslag

  Riksidrottsförbundet erbjuder ett brett stöd till elitidrottare som är med i specialförbundens landslag. Allt från fysiologiska tester till idrottspsykologiskt stöd. – Vi är flexibla och skräddarsyr stödet efter idrottens behov, säger Liselotte Ohlson, elitidrottschef.

 • Idrottsvärnplikt – ny möjlighet för elitidrottare

  Idrottsvärnplikt – ny möjlighet för elitidrottare

  Idrottsvärnplikt skapar nya förutsättningar för unga att kombinera idrott och värnplikt för en hållbar elitidrottssatsning. Först ut är längdskidåkning och värnplikt vid Dalregementet i Falun.

 • Pilotprojekt resulterade i minskade utsläpp

  Pilotprojekt resulterade i minskade utsläpp

  Ett pilotprojekt för att minska klimatpåverkan minskade koldioxidutsläppen i dubbelt så snabb takt i förhållande till vad som krävs för att uppnå Parisavtalet.

 • Så tycker EU-kandidaterna om idrotten

  Så tycker EU-kandidaterna om idrotten

  Idrott ska vara en nationell angelägenhet och den europiska idrottsmodellen värnas – så svarar de partiernas toppkandidater till EU-valet på frågor om idrott och EU.

 • Riksidrottsförbundet i Almedalen

  Riksidrottsförbundet i Almedalen

  På onsdagen 26 juni, under årets Almedalsvecka, bjuder Riksidrottsförbundet in till tre seminarier. Du är välkommen att delta på plats i Visby eller följa seminarierna digitalt.